Tudod-e a választ erre? (Fizika) Felpontozlak!?

Figyelt kérdés

Tehát az elektromosság-ban ugye a csapvíz ugye vezeti az áramot az oldott ásványi anyagok miatt.

De mi van akkor hogyha a fagyás állapotban próbáljuk ezt tehát jégként is vezeti az áramot ha Igen miért ha nem akkor is miért lenne a kérdésem? Ha értelmes a válasz felpontozom

2012. nov. 6. 15:02
 1/2 anonim ***** válasza:

igazából egy picit nem teljesen a válasz lesz a kérdésre,

de az ionvegyületek (sók stb.) oldatukban és olvadékukban vezetik az elektromosságot, oldatban azért sztem, mert szétdiszzociálnak ionokra, viszont ha az egész rendszer be van fagyva, akkor gakorlatilag (sztem) egy keveréket kapsz, amiben viszont már nem ionos formában vannak az ion vegyületek, mert ugye nincs folyékony víz, nincs hidrátburok az ionoknak, tehát nem vezet.

másfelől a jég szilárd, kristályrácsos, és a kristályrács miatt az elektronok nem tudnak "vándorolni", helyhezkötöttek, így nem vezet

szerintem ez a "megoldás", de ez nem tuti, csak saját fejtegetés, keress rá googleben angolul v németül v amilyen idegennyelven tudsz :D

2012. nov. 6. 15:30
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod valószínűleg ez lesz az mert a fizika tanár is a rácsokról beszélt valamit! :) Ment a zöld pont!
2012. nov. 6. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!