Megoldanátok a matekfeladatomat?
Két város 120 km-re van egymástól.Az egyikből 70km/h,a másikból 50km/h sebességgel halad egymás felé egy-egy motoros.A lassúbb motoros indulása után 1,5 óra múlva találkoznak.A gyorsabb motoros hány órával később indult,mint a lassúbb?
Kérlek oldjátok meg,sürgős lenne.
Előre is köszönöm.
P.S.ha lehet magyarázatot is írjatok.
Nálam 0,858h-val kell később indulnia a gyorsabbik motorosnak.
Így jött ki:
Lasabb motor:
50km/h - 1,5h => 75km-t tesz meg.
Ezáltal a gyorsabbiknak csak 45km-t kell megtennie.
A gyorsabbik (70km/h) 45km-t 0,642h alatt tesz meg.
Ha az 1,5h ból kivonom a 0,642h-t, akkor megkapjuk hogy hány órával kell később indulnia a gyorsabbik motorosnak:
1,5-0,642=0,858h
Az a baj hogy ezt nem értem.
Én másképp csináltam.
ugyebár s=v szer t
s=50 szer1,5
8. válaszoló: Ezen jót röhögtem most! :D
Szóval kedves kérdező nézzük akkor mégegyszer:
Lasabb motor:
50km/h-val halad a motor 1,5h keresztül. Így kijön hogy hány km-t tesz meg ezalatt az 1,5h alatt: s=v*t 75km=s
Ezáltal a gyorsabbiknak csak 45km-t kell megtennie (mivel már a másik 75km-t megtett). Nem indulhatnak ugyan akkor, mert akkor nem találkoznának 1,5h múlva (lassúbiktól számítva).
A gyorsabbik (70km/h)-val 45km-t tesz meg 0,642h alatt.
Mivel ebből látszik, hogy 0,642<1,5h így még menne tovább a gyorsabbik motoros ezáltal nem ott találkoznának, ahol a feladat kéri.
Ha az 1,5h ból kivonom a 0,642h-t, akkor megkapjuk hogy hány órával kell később indulnia a gyorsabbik motorosnak:
1,5-0,642=0,858h
Érthető?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!