Hogy tudom meg határozni egy derékszögű háromszög oldalai hosszát ha egy oldalt és az összes szögét ismerem. Tehát: a =? b = 40 c =? A = 30 B = 90 C = 60
"Szögfüggvényekkel. vagy ha azt még nem tanultátok, akkor észre kell venni, hogy ez a háromszög egy félbevágott szabályos háromszög."
Nem lehetne pontosabban? Másik pedig, rendben hogy a példa értékkel kihozható egy szabályos háromszög, de nekem a megoldás egy derékszögű háromszögez kell.
Nem lehetne kicsit udvariasabban kérdezni?
Melyik lehetőséget szeretnéd részletesebben?
Egyébként pedig erősen javasolt az órai füzet és a tankönyv forgatása, ha megakadsz a háziban.
/*off*/
"Nem lehetne kicsit udvariasabban kérdezni?"
-Sajnálom, nem akartalak megbántani, csak nem gondolom azt hogy a válaszod "hasznos válasz"
"Melyik lehetőséget szeretnéd részletesebben?"
Amelyikkel a legkevesebb művelet szükséges, helyes értékek megszerzéshez
"Egyébként pedig erősen javasolt az órai füzet és a tankönyv forgatása, ha megakadsz a háziban."
Értem, köszönöm a tanácsot, de ezt sem tudom helyesnek ítélni a kérdésemre.
/*off*/
Nem teljesen biztosan, de a szinusz tétel lehet szerintem a megoldás és valahogy így írnám fel.
a = b * sinγ
c = b * sinα
Azt hiszem ennél egyszerűbben nem lehet.
Hát akkor így jártál:)
Normálisan kommunikált kérdésre normális választ adok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!