Miért nem jó matekból ez a megfogalmazásom (Pascal - háromszög)?
Figyelt kérdés
Ezt írtam a dogába és a tanár meg nem adott rá pontot, mivel rosszul fogalmaztam meg, az N. sorban lévő K. elemnek a "létrejöttét". Így írtam le:
N. sor K. elemét úgy kapjuk meg, hogy az (N-1). sor (K-1). és K. elemét összeadjuk.
2012. okt. 12. 07:22
1/4 anonim válasza:
Ez informatika, vagy matek? Ha matek akkor mi ez a Pascal? Mi ez a háromszög, ez egy háromszög lenne? Ahogy olvasom ez egy mátrix. Ha igazam van, akkor az a baj vele, hogy az 1. sor elemeit nem kapod meg, mert ugye nincs 0. sorod. Max annyi lehet, hogy akkor az 1. sor csupa 0, mivel a 0.sor K-1. eleme semmi és a K. eleme is semmi, semmi+semmi=0. De ha így gondolkodsz, akkor az egész mátrix 0 lesz, mivel a K-1. elem és a K.elem mindig 0.
2/4 anonim válasza:
előző vagyok bocsi, nem tudtam hogy ez a neve annak a háromszögesnek hogy Pascal-háromszög.
gondolom ez hiányzott neki: Ha az összeg valamelyik tagja hiányzik (sor széle), akkor nullának kell tekinteni.
3/4 anonim válasza:
Esetleg az hiányzott, hogy n és k természetes számok (azaz n,keN) és n>=k>=0. Vagy binomiális együtthatókkal kellett volna felírni a Pascal-háromszög képzési szabályát, azaz (n k)=(n-1 k-1)+(n-1 k). Vagy nem tudom, azt is hiányolhatta talán, hogy az első sort a 0. sornak tekintjük és minden sorban a balról első elemet pedig 0. elemnek. Mindenesetre elég szőrös szívű pontozás, mert szerintem van benne jó.
4/4 A kérdező kommentje:
Lehet valóban a n,k € Z+ hiányzott, bár ezt nem említette meg. Na de sebaj.
2012. okt. 13. 09:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!