Melyik a hosszabb tartamba? A Szent Péter esernyője vagy a Tanár úr kérem!? Kinek melyik tetszett jobban?
Figyelt kérdés
Csak azért kérdem,mert fogalmazást kell írni egy könyvajánlóból.Kettő között gondolkodom.:D2012. okt. 11. 19:16
1/5 Naomi66 válasza:
Tartamba? Csak nekem magyartalan a mondat? Amúgy, ha a hosszra gondoltál, a Szent Péter esernyője egyértelműen hosszabb, hiszen az egy regény, míg a Tanár úr, kérem sokkal inkább afféle kicsi novellák gyűjteménye, így a kettőt nem igazán lehet összehasonlítani. SZVSZ nekem jobban tetszett a második, ugyanis az humoros, a másik pedig kicsit komolyabb. Attól függően válassz, hogy neked mi az ízlésed: Komolyabb, kicsit romantikus - Szent Péter esernyője, humorosabb alkotás - Tanár úr, kérem!
2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi.:D Asszem a Tanár úr kérem lessz.:D
2012. okt. 11. 20:18
3/5 anonim válasza:
Arra még nem gondoltál, hogy elmenj a könyvtárba, és összemérd a köttőt? Egyébként terjedelembe' a Mikszáth-regény a hosszabb. "Tartalomba"? Ez attól is függ, mennyire vagy intelligens, mennyire vagy képes tömöríteni. Szerintem nem igazán. Maradj a Tanár úr kéremnél. Még szeencse, hogy Karinthy nem érhette meg a "könyvajánlódat".
4/5 A kérdező kommentje:
Bocs. Azért kérdeztem meg itt mert péntekre kellet megmondani a suliban a döntésemet,a helyi könytár pedig zárva volt de semmigáz... Jó mondjuk a kérdésem eléggé hülyén fogalmaztam de csak azért mert már amúgy is fáradt voltam.. Ha lett volna lehetőségem el mentem volna a könytárba de így alakult...
2012. okt. 14. 20:38
5/5 A kérdező kommentje:
Egyébként egyiket sem választottam.
2012. okt. 14. 20:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!