Titan98 kérdése:
Mit tudunk meg Veronka, agyagi helyzetéről a Szent Péter esernyője című könyvből?
Figyelt kérdés
2012. máj. 21. 21:34
1/5 anonim válasza:
Azt, hogy szegény családban született, de kisgyerekként elvesztette az édesanyját. A bátyja szegény falu papja, ő neveli fel. Amikor leteszik kosárban a gyereket, jön a zivatar, az öreg zsidó házaló fölé teszi a piros esernyőt. De senki sem tudja, hogy annak nyelében van a gazdag Wibra öröksége. A csodatevőnek kikiáltott esernyő Veronka hozománya, de addigra a falu és a pap is meggazdagodott az esernyő miatt. A nyelet elégették, kicseréltek, de ki bánja, Wibra Gyurinak Veronka kellett, mert beleszeretett.
Egyébként akkor már ő is gazdag ügyvéd, nem számít, hogy házasságon kívűl született.
2/5 anonim válasza:
Off:
Kedves válaszoló!
Igen ügyesen összeszedted a lényeget. Látszik, hogy ezek a saját szavaid.
Nekem nagyon tetszik, minden benne van, tömör de velős.
3/5 anonim válasza:
Valamikor régen (nagyon régen) kötelező olvasmány volt, én pedig amíg tanultam, mindig osztályelső voltam magyarból (Főiskolán nem volt már magyar). Nem is tudom, mikor olvastam utoljára. Örülök, hogy tetszik.
4/5 anonim válasza:
A mai napig kötelező olvasmány...
5/5 kiskopek válasza:
köszönöm megmentett az 1 estől
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!