Nem ertem a magyar hazit tudnatok segiteni? :l

Figyelt kérdés

szoval azt keri : A mindennapi nyelvhasznalatban is gyakran elunk az eggyut-erzekeles megnevezesenek lehetosegevel : Pl : barsonyos hang ,simogato pillantas , konnyu erintes , nehez szag ,zsenge zold , ordito szinek stb ..., Eletunk sok esemenyet orzi ugy az emlekezetunk hogy bizonyos szinekhez hangok ,illatok ,a hangokhoz ,a hoerzekeles ,illatok stb .Idezzetek fel effele emlekkepeket !

Holnap hazira kene surgosen es nincs semmi otletem pls aki tudna irjon par peldat , meghalalnam !:/

2012. okt. 4. 15:32
 1/4 anonim válasza:

erre gondolsz? :)

...lila dalra kelt

Egy nyakkendő

(Tóth Árpád: Körúti hajnal)

Sűrű csönd ropog a havas mezőben.

(József Attila: Holt vidék).

2012. okt. 4. 16:22
 2/4 anonim válasza:
Forró csók, puha érintés, finom illat, keserű könnyek, igéző pillantás. Most csak ennyi jut eszembe hirtelen, de szerintem ilyeneken gondolkodj. Na hogy hálálod meg? :)
2012. okt. 4. 16:55
 3/4 anonim ***** válasza:

szomorú hajnal, kedves emlék, borús hangulat, szitáló eső,zuhogó eső, szakadó hóesés, bágyadt ébredés,

fényévnyi távolság, stb.

Az irodalmi példák gyönyörűek voltak, gratulálok az előttem hozzászólónak !

Tóth Árpád jó példa, a Lélektől-lélekig című verse tele van ilyenekkel.

2012. okt. 4. 18:07
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom.:) Igen , ilyesmikre gondoltam ,pont ezt a verset tanultuk (Toth Arpad verset ) , csak kellettek ehhez hasonlo "szineszteziak"
2012. okt. 4. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!