Milyen szakirodalmakat válasszak ehhez a szakdolgozathoz?
A választott témaköröm: A fiatal magyar munkavállalók szakmai felkészültsége, munkahelyi beilleszkedése.
Nézegettem a fősuli könyvtárában, h született-e már ebben a témakörben szakdolgozat, hát sajnos nem. :( Konzulensem egyelőre egy könyvet ajánlott, de ettől jóval több kellene.
Október végén kellene leadnom a szakdolgozatomat.
Paff, na ez marha jó kérdés...
Első körben én elmennék a Szabó Ervin könyvtárba és egy ottani dolgozót zargatnék ilyesmivel, aztán ugyanezt a sulikönyvtárban. Ott biztos vannak régebbi szakdogák ugyanebben a témában, azokat kéne előszedni és kilesni a szakirodalmat... De elsősorban ehhez mélyinterjús vagy kérdőíves kutatás kéne és a célcsoport tapasztalatai alapján felállítani hipotéziseket és azokból levonni a konklúziókat.
Köszi a válaszod!
Nem tudom melyik az a Szabó Ervin könyvtár, szal ez már ugrott. A helyi könyvtárban voltam, de azok meg hülyék...
A suli könyvtárban is voltam... Leültettek egy számítógép elé és hogy keressek én a rendszerben a címemben lévő szavak alapján... Pár könyvet kidobott, de nem hinném, h mind jó hozzá.
Egyébként az ötlet jó, mert mélyinterjút kívánok készíteni a munkahelyemen dolgozó diplomás, fiatal munkavállalókkal és az igazgatóval is. Csak még egyelőre rejtély, h milyen kérdéseket tegyek fel, stb...erről is szól egy kérdésem amúgy ezen az oldalon:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazife..
Ehh :D
A mélyinterjúhoz elsősorban hipotéziseket kellene felállítanod. Nem csak most végzett diplomásokat kéne kérdezni, hanem akik 10 meg 20 évvel, akár 40 ezelőtt végeztek, mennyire könnyen helyezkedtek el. Pl. a szocializmusban ugye mindenkinek volt munkája, ma meg...
Meg amíg elhelyezkedtek, hány helyre adták be az önéletrajzot, hogyan kerestek állást, hány helyen voltak interjún, ott mit tapasztaltak, mennyire volt nehéz beleszokni a munkába az "öreg rókák" mellett, nem nézték-e ki őket a koruk miatt, segítették-e őket. Közöm nincs a témához mélyebb szinten de annyit tudnék kérdezni róla, neked sem jelenthet nehézséget.
Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!