Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki segítene nekem fizikát?

Baby Firefly kérdése:

Valaki segítene nekem fizikát?

Figyelt kérdés

egyszerű feladatok, csak nemtom hogy kell kiszámitani..

itt egy példa : Mekkora tömegű az űrhajós akit a Holdon 150N (newton) súlyúnak mérnek ?

2012. jún. 14. 19:25
 1/6 Shai-Hulud ***** válasza:
Kb 60 kg. :-)
2012. jún. 14. 20:14
 2/6 reptoid ***** válasza:
Inkább 90 kg, a gravitációs gyorsulás nagysága hatoda a Földének kb.
2012. jún. 14. 20:28
 3/6 Shai-Hulud ***** válasza:

Igazad van, én is 6-szorosnak számoltam, lazán felszoroztam a 150-et.......

Hogy ebből miért lett 90 helyett 60, azt nem tudom. :-D

Köszi a helyreigazítást!

2012. jún. 14. 20:41
 4/6 reptoid ***** válasza:

Az űrhajós ha áll (vagyül, fekszik, akármit csinál:D) a Holdon, akkor rá hat egy nyomóerő a Hold talajától. Ha alárakunk egy mérleget, akkor ő ugyanennyivel fogja nyomni a mérleget. A súlymérő ezt az erőt mutatja. Ez az erő meg fog egyezni az űrhajósra ható gravitációs erővel.

A Földön ez így néz ki: m*g=F

F=150, a g=10 nagyjából. A Földön így 15 kg-os lenne az űrhajós. A Holdon a g=10/6. Innen m kifejezve: 90.

2012. jún. 14. 21:10
 5/6 reptoid ***** válasza:
Ja, bocs, csak gyorsan futottam át, amit írtál, azt hittem nem éretted. Sirry-sorry, bicsi-bocsi :D
2012. jún. 14. 21:13
 6/6 Shai-Hulud ***** válasza:

Semmi baj, én is csak csodálkozom a saját "zsenalitásomon"

Na jó, a ló is megbotlik, ugye, bár az nem ír le ekkora hülyeséget, mint én. :-DDD

2012. jún. 14. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!