Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Ha megnézem a Kőszívű ember...

Ha megnézem a Kőszívű ember fiait meg tudom csinálni? /lent. Légy szíves! /

Figyelt kérdés

Tisztában vagyok vele hogy el kellett volna olvasnom a könyvet, az Egri csillagokat el is olvastam még tavaly.. de ehhez se időm, se idegzetem nem volt.. A lényeg: kell egy fogalmazást írnunk 'Nyergelj, fordulj' címmel.. Ha megnézem a filmet tudok írni egy egy oldalas (A4-es) fogalmazást a jelszóváltoztatásról? Nem kérem hogy linkeljetek, meg hogy írjatok ti.. mert tudom hogy az én dolgom, meg ti se tennétek meg, és nem is várom el.. Csak egyáltalán megtudnám csinálni a film alapján?

Köszönöm!

2012. jún. 5. 21:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez igy nagyon jó, büszke lehetsz magadra.
2012. jún. 6. 19:45
 12/16 A kérdező kommentje:
Áginak köszönhetem majdnem az egészet. De azért jól esik ilyet hallani, köszönöm! :)
2012. jún. 6. 20:29
 13/16 anonim ***** válasza:
Szerintem jó lesz ez így! Ez kézzel írva meg is van egy oldal. Ági nagyon rendes volt tényleg :)
2012. jún. 6. 21:48
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nagyon tetszik a fogalmazás, valóban ügyes vagy.

Egy kérésem van, amikor Pál úr tovább adja a honvédeknek az új jelszót, ne azt írd, hogy öregember, légy szíves!

Írd azt, hogy a vén huszár, vagy az öreg hadfi. Jókai is így nevezi a könyvben.

Ez egy kicsit szebben hangzik.

A befejezésen még egy kicsit gondolkozz, én ezt írnám:

Palvicz Ottó seregével egész éjszaka a Bécs felől vezető utat vigyázta, közben pedig Richárdék másik irányban indultak el.

Így sikerült néhány órás egérutat szerezniük.

Vagy ehhez hasonlót. Most nem tudok gondolkozni, már túl fáradt vagyok.

De te ezt már megoldod, nagyon jól tudsz fogalmazni.

Örülök, hogy segítettem neked.

De hogyha időd engedi, az én kedvemért olvasd el ezt a könyvet!

Hidd el, nem fogod megbánni.

Na jó. Rád bízom a döntést.

Üdv: Ági

2012. jún. 6. 23:37
 15/16 A kérdező kommentje:
Átírtam ahogy mondtad. Én is gondoltam rá hogy elolvasom a nyáron, majd meglátom. Nagyon szépen köszönöm! Megkaptam érte az 5-öst. És irodalomból ezzel együtt 5-ös leszek év végén. Érdekes, hogy azt mondjátok hogy jól fogalmazok, mert eddig az ellentét mondták mindig. De nyáron sokat szeretnék olvasni szabadidőmben, mivel év közben nincs rá időm, mert nagyon sokat követelnek tőlünk, és este örülök ha lefeküdhetek aludni. De meghozta gyümölcsét a munkám, mert év végén kitűnő leszek. Ennek most nagyon örülök! :) Köszönöm mindenkinek a segítséget!!
2012. jún. 9. 12:29
 16/16 anonim ***** válasza:
Ügyes vagy! :) Szerintem jól fogalmazol, de ha tudsz, tényleg olvass minél többet!
2012. jún. 9. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!