Miert nem kell elpusztitani?
a farkasokat ;
a hulloket ;
az enekedmadarakat ;
a halevo madarakat ?
es nem valami hulye valaszokat kerek hanem rendesen megfogalmazottan , koszonom elore is mert nem tudom hogy fogjak neki
a biologia tanarom annyit mondott hogy pl. az enekesmadarak a faban eloskodo bogarakat v miket eszi meg de ez neki nem lessz eleg valahogy kezdjetek nekem el kosszi :P ( boccs az angol billentyuzetert)
Szerintem kezd azzal, hogy a biodiverzitás megőrzése mennyire fontos minden élőlény számára. Keress róla a NET-en néhány sort, az jó lesz ebvezetésnek.
Aztán folytasd azzal, hogy a felsorolt állatok sokszor az ember szempontjából károsak, holott, ha jobban utánanézünk, kiderül, hogy végső soron nekünk hajtanak hasznot.
A farkasok például a beteg és gyenge állatokat pusztítják el. Ahol nincs csúcsragadozó, ott elszaporodnak a növényevők, rágcsálók és a haszonnövényeket pusztítják, ugyanúgy gondot okoznak, hiszen akkor az embernek kell kordában tartani az állományt. Persze a farkasok megdézsmálják a nyájakat is, de még mindig kevesebb kárt okoznak, mint a szarvasok pl.
A hüllők pusztítják azokat a rovarokat, amelyek betegségeket terjesztenek.
Az énekesmadarak igaz, hogy megdézsmálják a gyümölcsöket is, de elpusztítják a lárvákat, szúnyogokat is.
A halevő madarak is a sérült, gyenge, beteg halakat eszik meg, így a többi tud fejlődni.
A problémát az adja, hogy nagyon sok az ember, és nehéz együtt élni az állatokkal, hiszen kicsi az élőhely pl. több csúcsragadozónak. (Farkas-ember).
Na, szerintem ezen a vonalon gondolkodj, és ha olvasgatsz ezekről az állatokról, akkor már jönni fog az ihlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!