Sürgőss! Kémia órán azonositani kell majd átlátszó üvegben vegyületeket rendelkezésre álló szerekkel. (lent) leirnátok hogyan tudom majd megállapitani miben mi van?
Lesz:
NaCl
Na2So4
KOH
Ca(OH)2
HCl
H2SO4
Ez a hat szintelen vegyület lesz üvegben, és a rendelkezésre álló: indikátorok, reagensek: AgNO3, BaCl ezeket lehet felhasználni
Leirnatok részletesen ugy, hogy pl ha a HCl-hez lakmuszt öntünk akkor vörös lesz, és én majd innen tudom, hogy abban a HCl van.
Légyszi segitsetek sürgősen
Gondolom mind folyadék lesz tehát oldat formában lesznek.
A kloridot ezüst-nitrát hozzáadásával tudod megállapítani, amennyiben opálos lesz (AgCl csapadék képződik, úgy van benne klorid)
A bárium-kloriddal pedig a szulfátot vagy képes kimutatni hasonló elven, bárium-szulfát keletkezik.
A kálciumhidroxidot és a kálium-hidroxidot megkülönböztetni csak lakmuszpapírral nem fogod tudni, mindkettő lúgos. Esetleg murexiddel (indikátor), tudod kimutatni magát a Ca-ionokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!