Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Szögek szögfügvények Nem...

Szögek szögfügvények Nem értem hogy ez ennek mi a menete, hogyan jön ki az eredmény?

Figyelt kérdés

A feladat:

sin 240° = ?

órán így számoltuk ki :

sin 240° = - sin ( 240°- 180° )= - sin 60° = - 0,8660

Az eredményt ( 0,8660 ) at simán ki tudom számolni a számológéppel, csak azt nem értem HOGY MIÉRT A 180°-OT VESSZÜK ALAPUL? . Most lesz a vizsga és végig le kell vezetni de ezt nem értem. Előre is köszi a válaszokat

2012. máj. 22. 22:29
 1/6 anonim ***** válasza:

Azért, mert sin(x)=-sin(180°+x)=-sin(x-180°).

Szerintem leginkább úgy lehet megérteni, hogy amikor bevezetitek a szögfüggvényeket, azt mondjátok, hogy az origóból (1,0)ba mutató szakaszt elforgátjátok x szöggel az origó körül, akkor cos a vízszintes komponens, szinusz meg a függőleges. Így ha továbbforgatod 180°-kal, magyarán tükrözöd az origóra, akkor a függőleges komponan hossza pont ugyan annyi lesz, csak a másik irányba fog állni a szakasz.

Ilyesmi ábrákkal szokták kiszúrni a nebulók szemét:

[link]

2012. máj. 22. 22:42
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem fölösleges a lekicsinylő hangsúly a linken látható ábrával kapcsolatban. Érthetően és világosan be lehet mutatni vele nemcsak a szögfüggvényeket, hanem a szögek összegének, különbségének függvényeit is.
2012. máj. 22. 22:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Nézd meg ezt a videó-klipemet. Remélem ebből megérted.
2012. máj. 22. 22:58
 4/6 anonim ***** válasza:
2012. máj. 22. 22:58
 5/6 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló által mutatott ábra a lényeg. Intelligensebb tanárok ezt tanítják, mint definíciót a trigonometrikus függvényekre. Ha nem a kretén befogó/átfogós hülyeséget tanulta volna, akkor nem lenne problémája a kérdezőnek. Azt nem látom, kinek a részéről volt lekicsinylő hangsúly. Esetleg volt egy törölt hozzászólás?
2012. máj. 22. 23:39
 6/6 anonim ***** válasza:

"Ilyesmi ábrákkal szokták kiszúrni a nebulók szemét: ..."

Ezt a mondatot minősítettem lekicsinylőnek, mert azt sugallja, hogy az ábra valami vacak, bóvli, egy 'Ha ló nincs, szamár is jó' minőségű módszer.

Anno nekem ezt tanították, és mindig segített, ha szükség volt rá. Szerintem ezt könnyebb megjegyezni, mint a másik kettőt.

Az a szép a matekban, hogy egy problémának többféle megoldása is van, így mindenki kiválaszthatja a neki legjobban tetszőt. A lényeg az, hogy ha kell, alkalmazni is tudja módszert.

2012. máj. 23. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!