Melyik 8 ország vett részt a Visegrádi királytalálkozón 1335-ben?
Figyelt kérdés
Az interneten elég hiányosak az adatok. Egy versenyfeladathoz kell.
Az alábbiak megvannak:
-Magyarország
-Csehország
-Szilézia
-Morvaország
-Lengyelország
-Német Lovagrend
- Szászország
A 8. hiányzik. Nem gondolom, de lehet, hogy együtt van Szilézia és Legnica? Az uralkodójuk közös volt: III. Boleszló. Legnica címere azonban nem egyezik meg az általam keresettekkel.
2012. máj. 16. 18:13
1/5 anonim válasza:
Biztos, hogy 8 ország vett részt a visegrádi királytalálkozón??
Én úgy tanultam, hogy Károly Róbert, magyar király hívta össze a királytalálkozót, ahol a cseh és lengyel királlyal találkozott. A találkozó jelentősége, hogy megszűnt Lengyelország és Csehország között az ellenségeskedés és a három ország szövetséget kötött.
2/5 anonim válasza:
Ez a három király találkozott, de elképzelhető, hogy perszonáluniók révén több országot képviseltek.
3/5 A kérdező kommentje:
A többiek képviseltették magukat. Egyébként már megtaláltam, azért köszönöm.
2012. máj. 16. 19:43
4/5 anonim válasza:
Ezt a hetet én is megtaláltam, ki a nyolcadik? :)
5/5 anonim válasza:
már nem azért de gloria victisnek nem pont a kutatás lenne a céljaO_o erre mindenki itt kérdezget mindenkit xDD egyébként meg a kiírt 3 könyvben minden benne van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!