My daily routine című fogalamazást kell "írnom". Hogyan kezdjek hozzá?
ha nem az angollal van problémád, hanem az ötlettel, akkor:
reggel kelsz, mit csinálsz (megmosakszol, reggelizel stb.)
iskolába mész, mit tanulsz, mit szeretsz.
vége a sulinak, mik a délutáni programok.
este pedig lefekszel, persze csak miután megírtad az angol házidat.
Nem tudom mennyire sürgős, de csak most láttam a kérdést.
Jó lenne azt is tudni, hogy kb hány szavas legyen.
A lényeg, hogy legyen bevezetés, tárgyalás, befejezés.
Mind a három résznél legyen egy-egy mondat ( a tárgyalásnál több bekezdés--> több) összefoglaló mondat, amit majd a bekezdésben kifejtesz.
Nekem ez volt a legelső fogalmazás témám, mikor két hete tanultam angol. Nagyon egyszerű, hiszen mindent írhatsz egyszerű jelenben, ha csak úgy átlagosan beszélsz a napi teendőidről. :)
Kezd úgy, hogy:
-I get up at... (itt leírhatod, hogy mikor kelsz fel, utána elmész fogat mosni, fésülködni, megmosod az arcod, iszol egy kakaót, felöltözöl stb.
-Utána leírhatod, hogy mikor indulsz suliba, busszal jársz, gyalog, anyukád visz stb.
-Majd hogy mennyi ideig vagy suliba, általában hány órád van, és hogy útban hazafele megállsz-e néha vásárolni, beszélgetni a barátaiddal a parkban...
-Ha menzás vagy, azt még a hazaérkezés előtt is megírhatod, ha nem, akkor ide írhatod, hogy körülbelül hány órakor ebédelsz.
-Aztán: tanulsz, mert általában sok leckéd van, és sok szóbeli tanulnivalód is van (learn sg by heart), vagy egyátalán nem kell, akkor megsétáltatod a kutyusodat, tévét nézel, vigyázol a kistesódra, biciklizel, és nagyon szeretsz sportolni, meg ilyenek.
-Végül leírod, hogy vacsorázol, majd a többi esti teendő, aztán megnézed a kedvenc sorozatodat, ami minden este megy a tévébe, vagy zenét hallgatsz, és lefekszel.
Ha mindent beleírsz ez egy szép kis fogalmazás lesz.
Sok sikert! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!