Miben tér el a Szabó Magda: Az ajtó című könyv, illetve film?
Figyelt kérdés
Mik a különbségek, mik az egyezések? Valaki tudna segíteni összevetni őket?
köszi
2012. máj. 3. 21:19
1/3 anonim válasza:
Kritikát olvastam róla,de még nem láttam a filmet: Állítólag Emerenc a filmen nem hiteles.Talán jobb lett volna egy úrihölgy helyett valódi parasztsorból származó színésznőre osztani ezt a szerepet.De mint mondtam,még nem láttam.
2/3 anonim válasza:
szereplők:
emerenc könyv - nagydarab, magas, széles vállú, királynő
film - Helen Mirren kicsi, törékeny, de királynő
férj - hangsúlyosabban jelenik meg a filmben
történet:
bizonyos részek nincsenek a filmben, amik vannak a könyvben - pl.: forgatás, széthulló bútorok, utazás Görögországba
film zárójelenete (vihar a temetőben) nincs a könyvben
médiumok:
könyv - leírja, elmondja az érzelmeket, gondolatokat
film - megpróbálja a színészi játékkal, emberi arcokkal érzékeltetni
3/3 anonim válasza:
Remélem, hogy elolvastad a könyvet! Iszonyatosan jó! Megéri, hogy elolvasd... akárhányszor megnézek egy könyv által készített filmet... sírva tudnék fakadni, hogy milyen rossz a könyvhöz képest. Nagy szerencsém, hogy a Jane Austen-tól a Büszkeség és balítélet könyvet először elolvastam, különben a filmet sem szeretném annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!