Egy 28,12 fokos hegyesszögnek mekkora a szinusza, koszinusza, tangense illetve kotangense?
Figyelt kérdés
A matekórán a tanárnő ledarálta az anyagot 30 perc alatt,és nem nagyon van előttem hogy ilyen esetben mit kell csinálnom,vagy mit kell beütnöm a számológépbe,hogy megkapjam az értékeket.(legfőképp hogy át kell-e váltani valamit a számológépen,mert valami ilyet is magyarázott,hogy DEG-re kell talán?!,nem RAD-ba..gondolom ez a radián)2012. ápr. 28. 21:13
1/6 anonim válasza:
ez számológépenként változik.
nálam pl. beütöm a "sin" gombot, aztán 28,12 és egyenlő. és kiadja a szög szinuszát.
2/6 anonim válasza:
(én még 30 percet sem tudnék erről magyarázni)
3/6 anonim válasza:
A fok az deg. Az angol degree szóból.
Ha degre van állítva a számológép, akkor jó.
számológéptől függően:
beírod, hogy 28,12 és megnyomod, a sin gombot.
vagy előbb megnyomod a sin gombot és utána beírod, hogy 28,12
Ugyanez koszinuszra és tangensre.
Kotangens nem biztos, hogy van rajta. De ctg alfa=1/tg alfa
Szóval a tangens reciprokát kell venni.
sin 28,12=0,47
cos=0,88
tg=0,53
ctg=1,87
Addig nyomogasd a számológépet, amíg ezek kijönnek. :)
4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a segítséget,mindegyik eredmény kijött,egyedül a kotangens nem..hogyan is kell? én úgy csináltam,hogy: 1/tan.0.5343
2012. ápr. 28. 21:30
5/6 anonim válasza:
A kotangens a tangens ÉRTÉKÉNEK a reciproka.
Vagyis, ha a tg=0,53
akkor ctg=1/0,53=1,87
Tehát a 0,53-ban nem a tg után kell beírni. Hanem csak simán a reciprokát venni.
6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm :) már minden tiszta
2012. ápr. 28. 21:38
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!