Hogyan szerkesszek egy olyan háromszöget, amelynek adott az a, b szakasza, és az Sb pontja?
Figyelt kérdés
Holnapra kell és ezt nem értem :S köszönöm a válaszokat2012. ápr. 23. 15:31
1/7 anonim válasza:
Én jó vagyok matekból, de én se értem.
Mi az az Sb pont?
Olyan van, hogy Sb szakasz, meg olyan is, hogy S pont (súlypont), meg esetleg Fb vagyis a b oldal felezőpontja.
Sb pontról viszont nem tudok.
2/7 A kérdező kommentje:
Hát az a baj, hogy én ezt írtam fel órán, de gondoltam súlyponttal semmit se érek, de utána néztem neten, és van ilyen, a súlypontig tartó szakasz, de ebbe nem vagyok biztos.
2012. ápr. 23. 15:50
3/7 BKRS válasza:
A sulyvonal a sulypontig tarto szakasz haromszorsoa, szoval akkor a sulyvonal hosszat mar meg tudod szerkeszteni.
4/7 BKRS válasza:
Felveszed a b szakaszt, ezzel megvan a haromszog 2 csucsa,
megfelezed, innen korzozol az egyik vegpontbol a-val,
a felezopontobol meg Sb haromszorosaval, megvan a harmadik csucs.
5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenkinek, de az Sb nem a súlypontig tartó szakasz? Mert ugye mindenkinek önállóan kellet felvenni 2 szakaszt és egy Sb-t. Mert igazából ez csak szorgalmi csak kiváncsi lennék a megfejtésre.
2012. ápr. 23. 16:02
6/7 BKRS válasza:
Szerintem az Sb az a "b" oldaltol a sulypontig tarto szakasz.
Ezert kell a haromszorosaval korzoznod, mert a sulyvonal hossza haromszorosa s sulypontig tarto szakasznak.
Ha tevednek es a B csucsbol a sulypontig tarto szakasz az Sb, akkor a masfelszeresevel kell korzoznod a b oldal felezopontjabol, mert a sulyvonal masfelszerese a csucsbol a sulypontig tarto szakasznak.
7/7 A kérdező kommentje:
Kár, hogy fogalmam sincs. De azért köszönöm mindenkinek!
2012. ápr. 23. 20:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!