Valaki segítene a megoldást? Ez nem lecke feladat:1 lánytól megkérdeszték hogy hány éveső ezt mondta: én annyi vagyok amennyi ayám kétszer anyi apám öttel több öszesen 100évesek vagyunk hány éves a lány az anya és az apa?
sziasztok 6. vagyok matektagozatos. minden héten kapok egy lapot tele nehéz feladatokkal amire van 4 napom hogy megcsináljam és mindig kapunk rá jegyet .azt szeretném kérdezni hogy valaki nem tud segíteni benne ? én általában
mindig 11ig vagyok fönt miattuk és tanulok is és nehéz ez a 2 egyzerre :/ha valaki tudja levezetve írja le kérem szépen ! :) előre is köszi
-a megoldást
*ez nem lecke ! a feladat :
ne haragudj, de kicsit furán írsz. én így nem igazán tudom értelmezni a feladatot :/
egyébként szerintem ha a közoktatás,tanfolyamok kategóriába írnád ki a kérdést, (azon belül házifeladat kérdések)nagyobb valószínűséggel kapnál hasznos válaszokat.
Előbb nem ártana megtanulni helyesen írni, aztán venni a fáradságot, értelmesen megfogalmazni a mondanivalódat. A matek nem tűri a trehányságot!
Egyébként a megoldás: 19, 38, 43.
levezetve:
5x+5=100
x=19
Ha veszed a fáradtságot, és értelmesen fogalmazod meg a kérdéseid, akkor nekem nyugodtan írhatsz.
Teljesen jogos az előző válaszolók kritikája. Hatodikos vagy, úgyhogy még nincs semmi gond, de próbálj meg értelmesebben kérdezni, mert amit írtál, azt nagyon nehéz megérteni.
Mondjuk így kérdezd meg ezt:
Egy lány azt mondta, hogy anyukája dupla annyi idős, mint ő, apukája 5 évvel idősebb az anyukájánál, és ők hárman együtt pont 100 évesek. Hány évesek egyenként?
A megoldást picit bővebben kifejtem:
Ha a lány korát x-szel jelöljük, akkor anyukája 2x, apukája 2x+5. Összesen x + 2x + 2x+5 vagyis 5x+5 a koruk. A folytatást már mások leírták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!