Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Érettségi feladatoknál mikor...

Érettségi feladatoknál mikor kell ellenőrzést végezni? Mivel most néztem át pár javítási és értékelési útmutatót és egyáltalán nem adnak rá pontot.

Figyelt kérdés

2012. ápr. 21. 23:50
 1/4 anonim ***** válasza:

Ezzel a kérdéssel most megfogtál, mert utánanéztem én is és teljesen igazad van, hogy a javítási útmutatóban nincs benne, hogy ellenőrzés 1-2 pont. Visszamenőleg 3 vizsgaidőszakaot.

Egyenletnél mindenképpen kell ellenőrzés.

2012. ápr. 22. 08:14
 2/4 anonim ***** válasza:
ellenőrzés akkor kell mindenképp, ha nem feltétlenül ekvivalens átalakítást is használtál. pl négyzetreemelést, mert akkor hamis gyököt is kaphatsz. máskor csak saját magad miatt csinálod, hogy kiszűrd a hibádat.
2012. ápr. 22. 10:17
 3/4 anonim ***** válasza:
de ha teszel kikötést,akkor minek kell ellenőrzés? hiszen a kikötés egyből ki is zárja azt a gyököt ami nem megoldás.
2012. ápr. 22. 10:37
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha teszel kikötést, onnantól ekvivalensnek számít az átalakítás, így a végén abból a tényből, hogy csak ekvivalens átalakításokat végeztél, megengedett a gyök(ök) helyességére következtetni, de legalább géppel behelyettesíteni mindenképp érdemes.
2012. ápr. 30. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!