Hogyan kell kidolgozni egy tételt? Vázlatszerűen, vagy összefüggő szöveget kell írni?
ha beadando hazifeladat, akkor akkor osszefuggo szoveget irj, bevezetes, targyalas bekezdessekkel, befejezes
ugyelj a tema rema viszonyaira
Ha középiskolába jársz, akkor segítségedre lehetnek az érettségire felkészítő tankönyvek, amikben tantárgyanként kidolgozott tételeket találsz!
Az én fiam is a középiskola 9-10. osztályában kapott ilyen feladatokat, fogalma sem volt hogyan álljon neki a tételek kidolgozásának.
Beszereztem egy hegynyi ilyen tételeket tartalmazó segédkönyvet, ez nagy segítségére volt.
Tudnillik tantárgyanként másképpen kell nekiállni a tételek kidolgozásának!
Ezeket a segédkönyveket megtalálod könyvtárakban is, nem kell megvásárolnod (én vagy 30 ezer Ft-ot költöttem rá!).
Amúgy megvan a véleményem azokról a tanárokról, akik a gyerekeknek a szünidőre ilyen feladatokat adnak : a szünidőben PIHENNI és kikapcsolódni kellene!!!
(Mit szólnának, ha nekik a szabadságukra munkát kellene hazavinniük?)
Azzal is tele a hócipőm, hogy a középiskola 4 éve végig az érettségi tételeiről szól?!
A fiamék középiskolájában 9-ben, 10-ben végig tételeket kellett kidolgozni, most 11-ben meg több tantárgyból kényszerítették őket az előrehozott érettségi letételére (megint az egész év az érettségi vizsgáról szólt!)...
Aki nem jelentkezett előrehozott érettségire, annak is egész évben az érettségi feladatlapokat és a tételeket kellett megoldania JEGYRE!!!
Nem hiszem, hogy van még ilyen ország, ahol egyfolytában ENNYIT stresszelik a gyerekeket ezzel a rohadt érettségivel!
Épp elég lenne a 4. évben erre készülni és az érettségi vizsga időszakában sokkolódni, ehelyett nálunk 4 éven át sokkolják a kölyköket ezzel! :[[
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!