Ezt hogyan kéne kidolgozni (MATEK)?
Matekból ezt a házit kaptam: 1. Kör és egyenes kölcsönös helyzete**** Ezt kellene kidolgoznom...irjatok mindent amit tudtok ehhez..én nem találtam semmitsem ):
előre is köszönöm!! =)
Hát felturbózhatod is. Ha egy egyenes csúszásmentesen legördül egy körön akkor az egyenes egyik pontja leír egy evolvenst.
Ha a kör legördül az egyenesen (mint a bicikli kerék) akkor a körön levő pontok leírnak egy cikloist. A körön kívül levő pontok egy hurkolt cikloist, a körben levő pontok egy nyújtott cikloist.
Még érdekel?
lehet olyasmikkel is bővíteni, hogy a kör középpontja és az egyenes közti távolsággal való kapcsolatot is elmondod, ha nagyobb, mint a sugár, akkor nincs közös pontjuk, ha pont akkor, mint a sugár, akkor érinti, ha kisebb, akkor 2 pontban metszi (ez trivialitás, de jó kimondani, azzal is több).
Lehet kitérni arra is, hogy körön kívüli pontból hogyan szerkesztesz érintőt a körhöz.
Jaah...hogy nyolcadikos vagy. Akkor az evolvenses cucc tényleg kicsit magas neked.
Az evolvenses válaszoló :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!