Egri csillagok:Mi az Egri csata rövidebb leírása?
Jöttek a török seregek.
Dobó védte a várat.
Törökök hazamentek.
Sárközy is ott volt.
Ennél rövidebb nincs.
ha török támad, eger védi
s ott üti azt ahol éri
igaz hős biz'okos derék
bitorlókon megy a kerék
néhány mondat nem kihívás
ha barátunk az olvasás
Az egri csatát röviden leírni?
Talán ezek a linkek segítenek:
geza-egri-csillagok-olvasonaplo
/Itt találsz jellemzést a két főhősről./
Sárköziről annyit lehetne írni, hogy ő az az embertípus, aki kerüli a bajt, de a baj megtalálja őt. Mindenhol ott van, ahol valami fontos dolog történik. Végig kíséri az egész művet.
Ő az, aki nem a hazáért harcol, hanem azért, mert ígértek neki egy lovat, amit a csata után meg is kapott.
Ő volt az, aki leleplezte Hegedűs hadnagyot, aki fel akarta adni a törököknek a várat.
Az egri vár ostroma után mindenki megsebesült, egyedül a cigány nem.
Talán tudtam egy kicsit segíteni.
Üdv: Ági
Nagyon szívesen.
Remélem, sikerül összehoznod.
Remélen nem az internetről "leszedett", anyagot adtad le szó szerint, hogy aztán azzal egy jó jegyet "kaszírozhas" be. Tanárként nekem sem esne jól az ilyen trükközés. :( Azért a regényt remélhetőleg csak elolvastad, és elsősorban az alapján írtad meg az olvasónaplót.
A múltkor a cicás témában pedig olyan szépen és értelmesen fogalmaztál, ezért sem értem miért van szükség erre az egészre.
Úgye végül a saját fogalmazásod adtad be? Szóval...... mi az igazság?
Jöttek a törökök. És sokan voltak. És el akarták foglalni a várat. De ott voltak a magyarok. És nem engedték. Harcoltak. A végén még a női kardcsapat is előkerült. Aztán egyszer csak a törökök nem voltak sehol.
Sárközi megette a szalonnát, amit az égő várra dobáltak.
"Jöttek a törökök. És sokan voltak. És el akarták foglalni a várat. De ott voltak a magyarok. És nem engedték. Harcoltak. A végén még a női kardcsapat is előkerült. Aztán egyszer csak a törökök nem voltak sehol.
Sárközi megette a szalonnát, amit az égő várra dobáltak."
Na ez nagy volt! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!