Hozza összefüggésbe az ATP-bontó enzimeket az energiaigényes folyamatokkal (miozin, Na-K pumpa), illetve az ATP szintézist az egyenlőtlen ioneloszlással (mitokondrium)!? Segítség!
Ne haragudj, de azért ez már kezd kicsit uncsi lenni Az egész házi feladatodat fel fogod ide rakni? Ez már vagy a 4. kérdés, ami biológiával kapcsolatos, és teljesen ugyanolyan stílusban íródott.
Ezek megtalálhatóak bármelyik középiskolás biosz könyvben, csak utána kellene járni.
1. ez a második kérdésem.
2. sajnos nem házifeladat...
3. kb 60 ilyen kérdésem van, és hidd el végső elkeseredésemben irtam ki ezt a 2-t, mert sehol nem találok rá választ...
4. ha nem tudsz segíteni, ne szólj bele..
köszönöm!
De akkor legalább írd ki, hogy mire kell, meg mit nem értesz rajta. Akkor szívesebben segít az ember, mintha vki csak ideböffent egy kérdést mindenféle magyarázat nélkül.
Miután nem az első ilyen kérdést látom, szerintem nem nagy csoda, hogy azt feltételeztem, hogy vmi lusta kisdiák b.sssza megoldani a házit, mert egyszerűbb ide kiírni.
Egyébként:
A miozinnak van ATP bontó funkciója, a membránban lévő pumpák pedig ATP-t igényelnek a működésükhöz.
A mitokondriumban pedig az ATP szintézis úgy történik, hogy az egyenlőtlen ioneloszlás kiegyenlítődéséből felszabaduló energiát hasznosítja ATP képzésére.
Azért a 4. pontot igazán lehagyhattad volna, mert elég nehezemre esett így leírni a választ.
Tudtommal a Panemsulis biológia könyv a követelményrendszer alapján lett írva. Igaz, én nem abból tanultam, de sok jót hallottam róla.
Egyébként szerintem a követelményrendszer kidolgozása felesleges. Nagyon sok időt elvesz, és úgy sem úgy fogják kérdezni, ahogy a tételsorban van.
néztünk már könyveket, de igazából mind csak felsorol pár lehetséges tételt.
igen, ez rengeteg időt elvesz, de minden bennevan ami kell. és középszintű kidolgozott tételről nem tudsz? mert ezt akkor ahhoz kellene hozzátanulni, és van is egy, de nemhiszem h minden bennevan.
Nem tudok.
De úgy sem tudsz minden kérdésre gondolni, ami egy adott téma kapcsán felmerülhet. És mint mondtam, nem úgy kérdik, ahogy a követelményrendszerben van.
Pont az a lényege az emelt biosznak, hogy az egészet átlásd.
Ha megtanulod a könyvekből a dolgokat, akkor utána ezeket már össze tudod rakni.
Pl. ha a könyvből megtanulod az izomműködést, megtanulod a mitokondrium ATP szintézisét, megtanulod a Na/K pumpát, akkor ezeket magadtól is összerakod.
Ha meg alapból ezeket nem tudod, csak megtanulod amit mondjuk most leírtam, akkor ha már kicsit máshogy kérdeznek rá, fogalmad sem lesz róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!