MATEK - mikor kell táblázatot készíteni, hogy meghatározzam az érték tartományt egy funcionál?
A kepet ujra beillesztettem:
van itt három példa,a feladat az volt,hogy hatarozd meg a definicios vagy érték tartományt...nem tudom pontossan mi magyarul.
van amikor simán mint egy egyenlet átviszik az egyenlet másik felére az értékeket /kifejezik az x-et es igy megkapjuk az egyik értéket/,de van amikor táblázatot készítenek,es errre vagyok kiváncsi hogy milyen szabály szerint,szoval mikor kell táblazatot készíteni,hogy megkapkuk az érték tartományt.
Pontosan akkor "kell", ha
-kérik a feladatban, hogy csinálj; vagy
-számodra így könnyű megcsinálni a feladatot.
Egyébként meg valóban, amikor egy több tényezős szorzás illetve osztás előjelét vizsgálod, akkor érdemes tényezőnként megnézni.
ÉRTELMEZÉSI TARTOMÁNY a magyar neve a fogalomnak, amit keresel. (Azon x-ek, amelyekre a függvénynek van értelme).
Az ÉRTKKÉSZLET meg azon y-ok halmazát jelenti, amiket a függvény valamilyen x-et behelyettesítve fölvesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!