Másodfokú szöveges feladat megoldás?
Figyelt kérdés
egy ballagó osztályban mindenki megajándékozta minden osztálytársát a saját fényképével, mennyi volt az oszt létszám ha 1056 fénykép csrélt gazdát?2012. febr. 5. 19:36
1/7 anonim válasza:
szerintem n*(n-1) azaz 33*32=1056
2/7 anonim válasza:
Szerintem is, viszont azt már nem tudom, hogy hogyan írható fel másodfokú egyenletként.
3/7 anonim válasza:
n(n - 1) = 1056
n² - n - 1056 = 0
Ez elég másodfokú? :-)
4/7 anonim válasza:
Ismétlés nélküli variáció n elemből 2 egyenlő 1056-al, ahol az n az osztály létszáma.
5/7 anonim válasza:
Miért lenne ez variáció, szerinted itt van kiválasztás ÉS sorbarendezés..?
Ez egy sima kombináció, mégpedig ismétlés nélküli.
6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, sokat segítettek! az n(n-1) -es törvényt már el is felejtettem ...vagy miez.. a lényeg,hogy köszönöm mindenkinek:)
2012. febr. 5. 22:53
7/7 anonim válasza:
# 5/6
Ha nem tudsz még nem gond...viszont ne okoskodj. A kombinációnál számít a sorrend de itt mindenki adott mindenkinek, szóval azt is kell számolni, hogy Pista adott Marinak és Mari is Pistának. A kombináció csak az egyiket veszi figyelembe. Továbbá azért ismétlés nélküli variáció, mert Pista nem ad saját magának képet.
A variáció n elemből 2-t: n!/(n-2)!=(n-1)*n. Ez egyenlő 1056-al.
Nézd meg a variáció alcím alatti részt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!