A cukorka ára negyedével, a csokoládé ára pedig ötödével csökkent úgy, hogy az árleszállítás után az áruk egyenlő lett. Mennyibe került a csokoládé az árleszállítás előtt, ha a cukorka új ára 12 tallér?
Figyelt kérdés
Nagyon kéne még ma, előre is köszönöm!!2012. febr. 5. 18:33
1/8 anonim válasza:
A csoki ára is 12 tallér tehát. Most már csak az a kérdés, mennyi lehetett a csokoládé, ha az eredeti árnak 4/5-e 12, és a cukorka eredeti ára, ha 3/4-e szintén 12.
2/8 anonim válasza:
Illetve a cukorka eredeti árát nem kérdezted, de gondolom, az is fontos, ha már megadta a feladat.
3/8 A kérdező kommentje:
Nem azt nem kérdezi és akkor tudnál segíteni ebben?
Mármint a megoldásában.
2012. febr. 5. 19:20
4/8 A kérdező kommentje:
Lenne még egy: Mekkora a legnagyobb szám azon 11 szomszédos egész szám közül, melyek összege 0? ezek közül kell választani, lehet több is, de lehet egy sem is
2012. febr. 5. 19:22
5/8 anonim válasza:
Szerintem már így is sokat segítettem. ennél többet csak úgy tudok, ha nem mutatom meg a megoldást, mert különben nem tanulod meg magadtól.
A másik feladat elejét értem, tudom a megoldást, de miből lehet választani?
6/8 anonim válasza:
Sajnos csak későn kaptam értesítést erről a bejegyzésről - talán azért így is tudsz vele kezdeni vmit..
Ha a csoki eredeti árának 4/5 része 12, akkor az 1/5 része 3, ezért az egész, tehát 5/5 rész 15.
Másik feladat: 11 egymást követő szám: -5;-4;-3,...;5 (így minden szám szerepel pluszban és minuszban is, ezért az összegük 0) A legnagyobb szám tehát az 5.
B. Békési Beáta matektanár
7/8 anonim válasza:
Kedves Bea!
Te az iskolában is a diákok helyett csinálod meg a házi feladatot?
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!!! Mindenkinek!!!
2012. febr. 7. 18:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!