Miért van az, hogy némely iskolai büfé kínálata kimerül a chips, cukorka és szénsavas üdítő kategóriában?
erre van igény
de nálunk már volt gimiben(kb 5éve) gyümölcs is
mert a büfé egy vállalkozás.
a vállalkozás célja pedig az hogy profitot termeljen.
így a kereslethez igazítja a kínálatot...
úgyhogy nehogy már a büfé legyen a hibás, hogy a gyerekek dagadt állatok...
ez ugyanaz mint ahogy szerintem a Mekiben is ott van, lehet választani, ha nem akarsz hízni tessék salátát enni... úgyhogy SuperSizeMe elmehet a búsba... ha 1 hónapig csülkön, pörköltön és szalonnán élnék ugyanúgy meghíznék és romlana az egészségem.
visszatérve a kereslet-kínálat témához.
amikor elkezdtem kakaót vásárolni a gimis büfében a szendvicsemhez és azzal néha besétáltam ismerősök osztályaiba dumálni evés mellett szünetben az lett a következmény, hogy aki látta és szerette ment és kakaót vásárolt. a végén nem jutott nekem napi 2, mert mind elkapkodták, de okos volt a büfés, emelte a készlet számát...
ugyanez almával, meg túró rudival.
amire nagyobb volt a kereslet abból vett többet.
hozzátenném nálunk szerveztek ilyen egészségnapokat, meg versenyt is. és én akkor szerettem meg a salátákat. szóval a suli is jó volt. meg én se vagyok hülye, hogy chipset is ilyeneket egyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!