Milyen folyadékokat ismertek?
Házi feladatnak kaptam azt kémiából,hogy soroljak fel minél több folyadékot!De nem olyat hogy kóla meg ilyenek szóval ezzel hagyjatok is békén.
Eddig írtam:petróleum,bezin,dízelolaj,benzin,gázolaj,alkohol,réz-szulfát, pakura
És legalább kéne még 10!
Előre is köszi!
Köszi!
Még valaki?
Megfelelő hőmérsékleten valamennyi kémiai elem folyékony.
Tehát pl. a vas is lehet folyékony, csak kell hozzá 1536°C. Vagy a króm, pl. 1955 °C, nikkel 1450°C, stb.
Kedves Villanykörte!
Az oké,de én FOLYADÉKOKAT kértem,és NEM SZILÁRD ANYAGOKAT,AMIK ELOLVADTAK.De azért köszi!
Hát akkor ki kell hogy ábrándítsalak a szilárd anyagok azért szilárdak, mert megfagytak.
De ha arra gondoltál, hogy szobahőmérsékleten folyékony: akkor pl:
bróm; higany; aceton; alkohol (etil-alkohol, metil-alkohol, stb-alkohol); ammóniaoldatok; n-hexán; olaj; kénsav; klórbenzol; kloroform; nitro-benzol; n-pentán; petróleum; salétromsav; sósav; szén-diszulfid; szén-tetraklorid; toluol; m-xilol; glicerin; éter; etil-acetát; benzin;dioxán, ecetsav,
stb. remélem elegendő.
Sziasztok!
Újabb kémiás kérdésem lenne kérlek titeket ha tudtok válaszoljatok: http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazife..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!