Hogy tanulhatnék megint úgy, mint régen?
Annak idején (általános iskola) csak négyes illetve ötöseim voltak... A félévimben már volt két darab hármas és egy kettes is. Egyszerűen most már gyűlölök tanulni, pedig annyiszor de annyiszor érzem, hogy igen, most már sikerül majd! De sosincs így... Leülök, elkezdem olvasni az anyagot és kész. Le kell tegyem, mert mást akarok csinálni. Nem tudok odakoncentrálni.
Mit tehetnék? :s
Értelmes válaszokat légyszi!
18/L
ÖNURLAOM
Minden zavaró forrást tegyél el! Gép,rádió legyen kikapcsolva,olyan dolgokat amiket tanulás közben elkezdesz birizgálni,azokat is tedd magadtól messze.Ne hagyd,hogy a gondolataid elkalandozzanak!Ennyi.Nekem bejött ;)
Ez pedig csak akarat kérdése.
Én is úgy voltam, hogy alsóban ha nem is jeles, de jó tanuló voltam. Azóta csak romlott az átlagom.. Érzem, hogy tanulnom kellene és jó lenne, hiszen idén meg jövőre itt az érettségi, de egyszerűen csak "kényszerhelyzetben", ha tényleg muszáj tanulnom (dolgozat, felmérés, akármi) csak akkor tanulok.. Viszont olyankor meg képes vagyok leülni és kis szünetekkel, de megtanulni az anyagot annyira, amennyire csak tudom.
Köszönöm a válaszaitokat! :)
Az a gond, hogy én is ugyanígy gondolom, csak az a baj, hogy nagyon nem tudom kizárni a fejemből a gondolataimat, nem tudok odakoncentrálni és hát a takarómat mégsem vihetem le az ágyról, stb. :D A könyveimet is lapozgatni szoktam... Nagyon durván elegem van a tanulásból... És utálom... Pedig olyan jó anyagokat veszünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!