Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Ha adottak a háromszög koordin...

Ha adottak a háromszög koordinátái hogyan lehet kiszámolni a területét?

Figyelt kérdés
A koordinátákat összekötő vektor hosszának kiszámolása majd héron-képlet, vagy magasság kiszámolása és úgy terület nem opció. Van erre valami képlet?
2012. jan. 11. 18:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Kiszámolod az oldalak hosszát, ez gondolom stimm. Ezután felírod a koszinusz-tételt az egyik szögre, így azt is megkapod. T=(a*b*sin'gamma')/2
2012. jan. 11. 18:14
 2/12 A kérdező kommentje:
Ez sem működik, mert ez lehet az én fogyatékosságom, de nem tudok gyökökkel számolgatni csak úgy fejben, és számológépet nem lehet hozzá használni. Az összes oldal hossza gyökös szám (pl gyök6, gyök12, gyök26 stb) szóval valami olyasmi kellene, amihez nem kellenek az oldalak hosszai
2012. jan. 11. 18:19
 3/12 anonim ***** válasza:

tudsz valami adatot belőle?

mondjuk szögek fokát oldalak számát?

2012. jan. 11. 18:20
 4/12 A kérdező kommentje:

Csak a csúcsok koordinátáit. Igazából egy tetraédert határoznak meg és ki kell számolni a térfogatot és a felszínt. Ezek a koordináták:

(1,0,2) (0,1,0) (2,1,2) (3,2,4)

2012. jan. 11. 18:21
 5/12 anonim ***** válasza:

előző vagyok ismered a pitagorasz tételt?

/a négyzet+ b négyzet = c négyzet ha berajzolod a magaságát akkor kitudod számolni de akkor figyelj arra hogy ebbe az esettben az alapnak a felével kell számolni /ha pont felezi/

2012. jan. 11. 18:22
 6/12 A kérdező kommentje:
Nem felezi pont, és ki tudnám számolni természetesen, de az egyik háromszögnél pl az jött ki, hogy m^2=2-(4/sqr12), sajnos ezt nem tudom fejben kiszámolni
2012. jan. 11. 18:25
 7/12 A kérdező kommentje:
Amúgy ez első féléves analízis vizsgafeladat, úgyhogy lehet hogy valami integrálás a kulcs, de elképzelésem sincs, hogy mit kéne csinálni, még csak hasonlót sem vettünk gyakorlaton. :( Nem tudok rájönni mit kéne csinálni. Számológéppel kb két percembe kerülne kiszámolni az egészet, de anélkül ötletem sincs.
2012. jan. 11. 18:27
 8/12 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen számológéped van.

" Igazából egy tetraédert határoznak meg és ki kell számolni a térfogatot és a felszínt. Ezek a koordináták:

(1,0,2) (0,1,0) (2,1,2) (3,2,4)"

Itt lenne szó, hogy az egy csúcsból induló három vektor vektoriális szorzatának harmada a tetraéder térfogata.

Így már megy?

2012. jan. 11. 18:43
 9/12 A kérdező kommentje:
Rendben akkor nem kettő percbe telne, de legalább ki tudnám számolni. Közben egy hasonló feladat megoldása szerint ezt úgy kellene kiszámolnom, hogy egy három él által kifeszített paralelepipedon térfogatának a hatoda a tetraéder térfogata, egy lap területe pedig a lapot kifeszítő vektorok vektoriális szorzatvektorának hosszának a fele. Az, hogy ezt honnan kellene tudnom továbbra is rejtély. :( De köszönöm a válaszokat.
2012. jan. 11. 19:01
 10/12 anonim ***** válasza:

Jah, ha tudod:

[link]

2012. jan. 11. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!