Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Matekháziban kéne segítség!...

Matekháziban kéne segítség! Valaki?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a gondom, hogy nem értem matekból azt az anyagot, amit most veszünk. Valaki le tudná nekem vezetni ezt a feladatot?

Öcsinek és Huginak 52 foga van. ha Huginak éppen feleennyi foga lenne, Öcsinek pedig kétszer ennyi, akkor Huginak eggyel több foga lenne, mint Öcsinek. Hány foga van Huginak?

Lehet, hogy valakinek nagyon könnyűnek tűnik, de én ezt tényleg nem értem. Eddig jutottunk el órán:

°= szorzás

2°(52-x)+1=x

2 (x ketted)

(Az x nem szorzást jelent. Ez algebra)

Ha valaki tudja a megoldást, akkor légyszives vezesse is, le, hogy hogy jutott oda.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2012. jan. 3. 15:35
 1/1 anonim ***** válasza:

A képletben huginak x, öcsinek meg értelemszerűen 52-x foga van (hisz így lesz összesen 52).

A képlet a fenti másik összefüggést kódolja le, csak a gyk-n ezt nem úgy kell írni, ahogy próbáltad.

2°(52-x)+1 = x/2

Innen meg simán megoldod az elsőfokú egyenletet. Ha ez nem megy, az nem gyk-ra való kérdés, hanem iskolai korrepetálás vagy magántanár, vagy apuci,anyuci,tesó,barát,barátnő segítsége.

2012. jan. 4. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!