Hogyan legyek jó tanuló?
Akarj!
Én például csak úgy tudok tanulni, ha:
-rend van körülöttem
-nagyon halkan szól valami zene
-és akarom, hogy tudjam, mert nem szeretnék rossz jegyet.
Ha valami elvonja a figyelmedet akkor azt rakd félre , vagy valami, mert így nem jutsz többre ..
Értem köszönöm!
A figyelmem pedig úgy terelődik el hogy elkezdem olvasni és egyszerre azt veszem észre hogy nem tudom hogy mit olvastam.
Ülj háttal a tv-nek a gépnek stb. Telefonod véletlenül se legyen szemelőtt.
Oszd fel részekre minden anyagot. Kezd el olvasni. Majd ha végére értél próbáld meg elmondani magadnak hogy mit olvastál. Ha sikerül akkor menj a következőre. Majd azt mond fel. Utána az előzőt és így tovább.
Írj jegyzetet és azt tanuld meg... Próbálj meg több dolgot amivel lehet jól tanulni és majd valamelyik beválik. /de egyiktől se várj csodát nem működnek egyiknapról a másikra/
Válasszad ki azt, ami leginkább érdekelne. Biztos van olyan, amire jobban fogékony vagy, mint egy másik tárgyra, egyszerre nem lehet mindenhez érteni.
Amelyik tárgyak jobban mennek, azokra hajts rá még jobban, 4-es, 5-ös szintre.
Ami abszolút nem érdekel, azzal csak annyit foglalkozz, hogy meglegyen a 2-es, abból az is elegendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!