Fizika? Szabad esés stb. Segítség! Holnap doga
Figyelt kérdés
nem tudok semmit :( sokat hiányoztam és nem tudtam bepótolni semmit a lényeg az h valaki segítsen: a gyorsulást, a szabadesést, a függőleges-vízszintes hajítást hogyan kell kiszámolni? Mi az a "g" ? Fontos holnap témazáró2011. dec. 6. 19:57
1/3 anonim válasza:
Szerintem a könyvedben benne van. Miért jobb, ha mi írjuk le? A "g" a gravitációs állandó (nem biztos, hogy ez a neve). Ekkora gyorsulással esnek le a tárgyak a földre. Értéke a Földön kb. 9,81 m/s^2.
2/3 anonim válasza:
Az első jól írta, azt leszámítva, hogy a g értéke Budapesten kb. 9,81. Általában 10nek számoljuk.
3/3 anonim válasza:
Ja és gravitációs GYORSULÁS (az állandó az a 6,67.10^-11, a nemtom-kiféle gravitációs törvényben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!