Hányféleképpen (matek)?

Figyelt kérdés

a matek tz-ben volt egy ilyen feladat: van egy ház, abban négy lakás. Albert, Benő, Donát és Csaba költöznek be ezekbe a lakásokba. Hányféle kimenetele lehet a beköltözésnek? ( mármint ha Albert beköltözik ebbe a lakásba, akkor a másik háromba kik költöznek,stb.remélem érthetően írtam le )

a tanárom szerint 24, szerintem meg 72. (fagráffal vezettem le az egészet!)

kérlek, segítsetek! nagyon fontos lenne, mert ezen 'múlik' az ötösöm! (nyolcadikos vagyok, szóval félévinél nagyon beszámít!)

2011. nov. 29. 17:27
 1/2 anonim válasza:

4!=24

A tanárodnak van igaza.Az első lakásba 4 lehetséges beköltöző, második lakásba 3 és így tovább.

4×3×2×1=24

2011. nov. 29. 17:32
 2/2 BKRS ***** válasza:

Kivancsi lennek a fagrafos levezetesedre.

Szerintem ha ezen mulik, akkor bukott az otosod.

Ha lenne meg egy Etelka, aki be fog koltozni valamelyik pasihoz, de az tuti, hogy nem Alberthez, mert ot utalja, akkor igy mar 72 lenne a megoldas.

2011. nov. 29. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!