Mekkora a bor mérhető savtartalma g/l egységben, ha az összes mérhető savtartalmat borkősavnak tekintjük, és a 250 cm^3-es bormintából,20-20 cm^3-t megtitrálva, átlagosan 15,55 cm^3 0,9876 faktorú mérőoldat fogyott?
Figyelt kérdés
Az élelmiszerek vizsgálatában, például a borászatban is alkalmaznak kémiai eljárásokat. A borban lévő savak (elsősorban borkősav) együttes mennyiségét lúggal, NaOH-oldattal való titrálással határozzák meg. A titrálható savtartalmat g/l borkősav értékben adják meg. Szénsavmentesítés után brómtimolkék indikátor mellett 0,1 mol/dm^3 anyagmennyiség koncentrációjú NaOH mérőoldattal dolgoznak.2011. nov. 29. 16:29
1/1 anonim válasza:
Curie kémiaverseny 10. osztály?:DD
én megcsináltam,elég könnyű..:) neked kell még?mert ugye máig kell beküldeni és nem írom le,ha már megvan.
16/L
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!