Hogy válik felnőtté Rómeó és Júlia?
egy kis rögtönzött vázlat, fejtsd ki ezeket a pontokat:
-először Rómeó fiatalkori kicsapongásai(Júlia előtt valóságos nőfaló volt,mindig ábrándozott valakiről,akiről azt hitte, szerelmes belé,udvarolt a nőknek,elkápráztatta őket)
-Rómeó első igazi szerelme,Júlia. Rájön,hogy amiket eddig érzett,egyik sem volt valódi szerelem,kezdi felismerni mi is valójában a szerelem(már itt elkezdődik a felnőtté válása)
-Júlia első önálló döntése,melynek nagy súlya van: szembeszáll szülei akaratával, s a kiszemelt Paris helyett Rómeót választja
- Ezek után kezdődik döntések sorozata,melyek ugyancsak felnőttségre utalnak. Pl. Mikor Rómeó megöli Tibaldot és ezzel vállalja tettei következményeit, és elmenekül, vagy mikor Júlia vállalja a tetszhalottas terv veszélyeit a szerelméért,majd az öngyilkosság mellett való döntés mindkét fél részéről...
Gyakorlatilag a szerelembe eséssel mindkét fél hirtelen csöppen bele a felnőttek világába,pedig addig mindketten gondtalan gyermekkorukat élték... ezt a belecsöppenést a döntéshozásokkal tudod leginkább érzékeltetni...
remélem tudtam segíteni!
no igen, de régen 13 évesen már felnőttnek számítottál
40 évesen meg jó eséllyel beadtad a kulcsot
Szia,
nekünk is volt még iskolában hasonló feladatunk, és én bizony beírtam (11. osztályban), hogy egyáltalán nem vall felnőttes viselkedésre, amit elművelnek. A szerelem még nem tesz felnőtté, és a felnőttek világával való konfliktus sem.
És azt is, hogy még jó, hogy sosem házasodtak össze, mert nem sokáig bírták volna együtt a jellemük miatt: nőfaló kölyök+hisztis Júlia. A tanárom nagyon értékelte. :) De persze te tudod, hogy mit engedhetsz meg magadnak, és mekkora tétje van.
Hullaként. :)
A5-ös oldal meg max 5 mondat, abból egy az eleje, egy a vége. Szóval csak megoldod.
Rómeo és Júlia sem testben sem lélekben nem váltak felnőtté sosem.Félreértés ne essen,imádom a történetet,musical,anime,színműként mindenféleképp láttam és egészen 18 éves koromig nekem ők voltak a tökéletesség.De aztán az irodalomtanár rávezetett a lényegre.Ha végig gondolod,kamasz fejjel úgy tűnhet,hogy igenis felnőttek lélekben is,mert szembeszálltak a szüleikkel, a sorsukal, Rómeo bosszút állt Mecutio-ért, Júlia megmérgezte magát stb,de ha a dolgok mögé kerülsz rá kell jönnöd,hogy nem így van,mert ha van vér a pucájukban akkor felvállalják,hogy igenis szeretik egymást és bevallják,hogy összeházasodtak.Mit tudtak volna tenni?Úgy is jött volna a gyerek,mert akkor még nem használtak óvszert,mit tett volna Capulet?Leüti rómeót és Júliát?Nem,amúgy ha megfigyeled,Mister Capulet fékezi meg Tybaltot,hogy a bálon ne támadja meg Romeót,biztos vagyok benne,hogy elfogadta volna,hogy igenis ők együtt vannak.Ráadásul Júlia kirohanásai,a méreg.Az volt a legidétlenebb.Ha lett volna bátorsága,akkor bevallják és mi történhet max?Kitagadják őket,de ennyi.De nem volt merszük szembeszállni a szülőkkel és a hagyományokkal ezért nem nevezhetjük őket felnőtteknek sosem.
Azt tanácsolom,hogy ezeket és amiket fentebb tanácsoltak írd meg,a tanár díjazni fogja,hogy te leszel az egyetlen aki szembe mert szállni vele és végig gondolta az egészet.Nyugodtan írd meg így ahogy mi mondtuk,hidd el nagyon fogja szeretni és figyeld meg,hogy még fel is fogja olvasni:)Én folyton a tanár szavával szemben álltam és az esetek többségében nekem adott igazat pedig nem vagyok zseni sem semmi ilyesmi,csak gondolkozom:9
Csak az én tanárom ilyenért karót adna...
Amúgy nagyon köszönöm a 20:26-as választ, sikerült megírnom úgy ahogy :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!