8. -os matek, táblázat, oldatos dolgok, hogy?
Hiányoztam múlthéten,és nem értem a feladatot,holnap TZ.Nem biztos,hogy osztályozza a tanárnő,de nem szeretnék lemaradni,jó lenne ha érteném. Tudna valaki segíteni?
Pl.: Összekeverünk 6 liter 80%-os és 8 liter 60%-os alkoholt. Hány százalékos a keverék?
itt hogy kell kitölteni a táblázatot,az egyenletet felírni és ellenőrizni?Előre köszi. (:
Matektanár vagyok. Most tanítottam ezt. Én szeretem ha józan paraszti ésszel gondolkodnak a lurkók. Kiszámolod az oldott anyagot: 6 l 80 %-a = 4,8 l
8 l 60%-a 4,8 l
összeöntve 8+6=14 l oldatod lesz, amiben az oldott anyag 4,8 + 4,8 = 9,6 l
14 l oldatban tehát 9,6 l az oldott anyag.
Megnézed hány %-a az oldatnak: 9,6:14=69 ---- 69%-os oldatot kapsz (kerekítve kicsit)
"Matektanár vagyok."
Én meg matematikus. Súlyozott számtani közepet már tanítják matek tanári szakon? Szomorú.
Ja, nem te tanítasz nyolcadikosokat. Talán nem véletlenül.
Én nem szóltalak le. Szerinted ezt megérti egy gyerek? Így tanítjuk nyolcadikban. Most írattam tz-t. NESZÓJJJÁÁÁ BE!
"Ja, nem te tanítasz nyolcadikosokat. Talán nem véletlenül."
Ha nem is nyolcadikost, de többek között pótvizsgára készülő elsős gimnazistát tanítottam. Átment, sőt az osztályban ő lett a legjobb matekos.
Abban igazad lehet, hogy nem tudom, hogy tanítjátok. De valószínűleg én jobban átlátom a matematika egészét, mint egy mezei tanár. Így jobban is tudom, hogyan kéne tanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!