Fogalmazás tippek? Semmi ötletem.
Ma egész nap tanultam és már annyira kifáradtam,hogy gondolkodni sem tudok.Nem azt kérem,hogy írja meg valaki a fogalmazást,csak tippeket,segítséget..
A fogalmazás címe : A mindennapi nyelvhasználat igényessége.
Nem tudom van e kritérium terjedelmileg vagy ilyenek én olyasmikre gondoltam:
-Bevezetőben: Napjainkban a nyelvünk lényegesen különbözik a régen használttól. (Picit kifejteni, hogy pl az internet, az idegen kultúrák hatása az etnikumok saját nyelvének beintegrálódása a miénkbe...)
- Múlt, történelmi rész: Régen milyen volt a nyelvünk, hogy beszéltek a középkorban, ill. hogy a közvetlen őseink tájszólása, szavaik megválogatása. Kitérnék arra, hogy máshogy beszéltek korosztályok fiatal-öreg egymással, illetve a falu és a város differenciájára.
-Jelen: Mennyire fontos a szép, választékos beszéd, hogy ügyelni kell a szavainkra, esetleg kitérhetsz arra, hogy egyes szavakat ma már más értelemben használunk. (Pl, Süket, nyomorék- argó lenéző szóhasználat) stb.
Remélem tudtam segíteni.
Érdekelne a kész munkád :) (tethy.tethy@gmail.com)
Szép estét, jó munkát!
Tethy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!