Töri házi! 1 kérdés van csak, a Honfoglalásról. Ki segít nekem? ( lent a kérdés ) Lécci!
Hol jött létre a hét törzs: Nyék, Megyer, Kürtgyarmat, Tarján, Jenő, Kér, Keszi?
Magna Hungaria -ban, vagy Etelköz -ben? :)
Lécci, segítsetek!! Előre is köszönöm, és SÜRGŐS!!!
Csak jó válaszokat, és LINK -elhettek is akár!
"Töri" szakos létedre alaposabban is elolvashatnál egy szöveget, mielőtt belinkelnéd. Az általad bemásolt Wikipédia-oldalon egyetlen mondat van ami a hét törzsre utal, és az így hangzik:
"A szerződést a hagyomány szerint a hét vezér – Anonymus Gesta Hungaroruma szerint Álmos, Előd, Ond, Kond, Tas, Huba, Töhötöm, a hét törzs – Tarján, Jenő, Kér, Keszi, Nyék, Megyer és Kürtgyarmat vezére kötötte Etelközben egymással oly módon, hogy a szerződésben vállalt kötelezettségeik megerősítéseképpen vérüket egy edénybe csorgatták és ott összekeverték."
Azt akarod nekem mondani, hogy ott és akkor TALÁLTÁK KI a neveiket??? NEM! Világosan kivehető még ebből az ósdi szövegből is, hogy már régóta (legalábbis egy ideje) létező törzsfők és törzsek között köttetett a szerződés. Egy történelem szakostól pedig talán elvárható, hogy a saját tudását alkalmazva adjon tanácsot... wikipédiás linket minden szaktudás nélkül be tudnék másolni én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!