SEGÍTSETEK! Kocka háromszög henger térfogata felszíne?
Figyelt kérdés
Hogy kell kiszámolni ???????????lécci valaki érhetően magyarázza el kérlek szépen ..köszi előre is.2011. nov. 3. 15:44
1/3 BKRS válasza:
A kocka felszine viszonylag egyszeru: van 6 egyforma oldala, ezeknek a teruletet kell osszeadni.
Ha a kocka ele "a", akkor egy oldal lap terulete a*a,
a kocka 6 oldalanak az osszes terulete pedig 6*a*a.
Henger, mondjuk az alapkornek a sugara R, a magassaga meg H.
Akkor van ugye egy alap meg egy fedolapja, meg van korbe a palastja.
A palastjat ha letekerned a hengerrol, akkor egy teglalapot kapnal, aminek az egyik oldala H, a masik meg annyi mint az alapkor kerulete.
Igy az osszterulet = 2* az alapkor terulete + az alapkor kerulete * a henger magassaga =
= 2*R²*Pi + 2*R*Pi * H
2/3 anonim válasza:
A térfogatuk: kocka a*a*a
henger r²*phi*m , ahol m a magasság phi 3,14
3/3 A kérdező kommentje:
basszus én olyan full hlye vagyok ebben a témában hogy ez nekem mind kínai :'(((((((Amúgy nagyon köszi és még annyi hogy a palást meg ilyeneket hogy kell kiszámolni???
2011. nov. 3. 16:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!