Matek. Eltudná valaki magyarázni hogy kell megoldani ezt a feladatot: negyedik gyök alatt 97 az ötödiken?!
Figyelt kérdés
Tehát valami egyszerűsítésre vagy ilyesmire gondoltam, nem csak a végeredményre.2011. okt. 17. 19:40
1/3 anonim válasza:
Ne vedd készpénznek amit írok, de ezt fel lehet írni gyök nélkül is, mégpedig törtkitevőjű hatványként.
Tehát, ha törtkitevőjű hatványként írom fel: 97 az 5/4-iken lesz (sima törttel kell írni).
Egyszerűsíteni nem tudom, hogy gondolod, én csak törtkitevőjű alakban tudom felírni, az eredmény pedig, ha jól számoltam 304,414.
De nem biztos, hogy jól gondolom.
2/3 BKRS válasza:
negyedik gyök alatt 97 = 97 az egynegyediken.
negyedik gyök alatt 97 az ötödiken az meg = 97 az otnegyediken.
Kulonosebb egyszerusitesre nem latok lehetoseget, kulonosen, hogy 97 primszam.
3/3 BKRS válasza:
Teljesen off: Shakespeare 97. (XCVII) szonettjeben az angol valtozatban a 7. sor 7. szava az, hogy "prime".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!