Segírene valaki ötleteket adni a kémia projektemhez?
9.-es vagyok. Az ételek savasságából, lugoságából és pH-jából kellene projektet írnom. Kell hogy legyen bent probléma felvetés, kísérlet leírás, kísérlet értékelés, irodalmi áttekintés. Melyikhez milyen ötletetek lenne?
Főleg a kísérlethez nincs ötletem.
Ha tudnál szerezni valahonnan sok kis darabka univerzál papirt, megnézhetnétek együtt az osztállyal különböző kaják pH-ját. Mondjuk bevinnél tejet,(az ugye lúgos), meg vizet (az semleges) és aztán a nyálatok pH-ját is megnézhetnétek, hogyan változik a különböző dolgok után...
Szinskálán lehet megnézni h. melyik szin hanyas pH.
Sz.tem ez még érdekes is lenne... Sok sikert!
Lány
Probléma: A savas italok rontják a fogat.
Ksérlet:
Különböző italok (kóla, ásványvíz, narancslé) pH-jának megállapítása indikátor papírral vagy titrálással. (Tudsz titrálni?) A kóla pH-ja egyébként 2-3 körül van.
Állatfog oldása a fenti italokban 1-2 napig, és kontrollként sósavban. Amennyiben tudsz állatfogat szerezni, én erdészetben vagy hentesnél próbálkoznék először.
Értékelés:
A fog állapotváltozás megfigyelése, ha történik valami. Jogos-e aggódni? Lett-e baja a fognak? Ha igen, összefügg-e az ital pH-jával?
Irodalom:
A pH fogalma, étrendi könyvek, fog felépítése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!