Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Csak én nem értek hozzá? Valaki?

Csak én nem értek hozzá? Valaki?

Figyelt kérdés
Azt a feladatot kaptam ,hogy szépirodalom témában M sorban a 18. könyv adatait írjam ki a Tatabányai online könyvtárból.Kerestem, nekem nem sikerült.
2011. szept. 20. 09:45
 1/8 anonim ***** válasza:

[link]

Ez lenne? A 18. könyv gondolom a találati listából, de nem értem, mi az, hogy M sor.

2011. szept. 20. 10:52
 2/8 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy online kell, nem pedig ott helyben?? Mert ennek így lenne értelme...

Én gondolom, hogy a könyvtári polcok betűkkel vannak jelölve, nem?

Ha szemben állsz a polccal, ahol a szépirodalmi könyvek vannak, akkor elvileg látnod kell.

De a könyvtáros biztosan segít. :)

Netről nem tudod kiírni, mivel ugye nem tudhatod, mely könyvek vannak benn, mit vettek ki, mi nincs a helyén... A 18. így relatív. :)

2011. szept. 20. 10:55
 3/8 anonim ***** válasza:

"a könyvtári polcok betűkkel vannak jelölve"

Erre én is gondoltam, és valószínűleg a másodiknak van igaza. Kérdező, véletlenül nem Tatabányán tanulsz?

2011. szept. 20. 10:59
 4/8 A kérdező kommentje:
De Tb-n tanulok,de állítólag interneten kilehet keresni a városi könyvtárból,csak h ekem nem ad ki semmi használhatót :S
2011. szept. 21. 08:15
 5/8 anonim ***** válasza:

El nem tudom képzelni, hogyan lehetne ezt interneten kikeresni, ha egyszer nem látod, melyik az M polc. Azt tuti csak ott lehet megcsinálni, helyben.

De gondolom nem okoz gondot bemenni a városi könyvtárba, ha amúgy is ott vagy, nem?

2011. szept. 21. 09:03
 6/8 anonim ***** válasza:

Ja, még annyi, hogy szerintem eleve a feladat lényege is az, hogy odamenj, ezt szeretné elérni a tanár.

Más értelme mi lenne? Semmi...

Mint régen, amikor bármilyen kutatómunkát nekünk feladtak (életrajzkutatás, történelmi téma keresés...), csak könyvtárban tudtuk megoldani, mivel ilyen szinten elterjedt internet még nem volt.

És a feladatoknak mindig az (is) volt a lényegük, hogy az ember menjen be a könyvtárba, és keresgéljen szépen a könyvek között.

Szerintem tőletek is ezt várják most. Nem?

2011. szept. 21. 09:05
 7/8 A kérdező kommentje:
lehet ezt várná,de akkor miért mondta hogy neten is rálehet keresni? még az oldalt is megadta :O
2011. szept. 21. 09:25
 8/8 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező: Végül hogy kellett megcsinálni?
2011. okt. 7. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!