Homérosz:Iliász segítség kell? (lent)
Szóval az Iliászt kellet elovasnunk és ebből írunk dogát 19.-én de nme bítam mert annyira nehéz volt a szövege.. szóval az alábbi kérdsésekre kellenének a válaszok:
1Ki volt homérosz és valóban ő írta-e az eposzokat?
2Mikor keletkezett az iliász?
3változik-e akhilleusz jelleme?
4milyen az istenek szerepe a műben?
5milyen a mű időbeli szerkezete,hol játszódik?
6vannak-e olyan epizódok amik megmutatják a cselekménmyt?
7mely sitenek a görögöketmelyek a trójaiakat támogatják
8 jellemezd akhilleuszt,vagy hektort
1.Görög költő, nem mert vak volt, a segédje/tanítványa írta. (de persze ő diktálta neki)
2. i. e. 8. sz.
3. Igen
4. Többször is beavatkoznak, pl.. Poszeidon (vízi kígyó), Apolló (megöli Achilleust)
5. A 10 éves Trójai háborúban játszódik, de mi már csak a 10. évben "kapcsolódunk be a történetbe"
6. nem tudom
7. értelmezhetetlen a kérdés
8. Hektor: Család szerető, megvédi a testvérét pedig nem ért vele egyet, feláldozza magát a hazájáért, bátor, kiáll Achilleus ellen.
Gondolom, erről van szó:
7. Melyik istenek segítenek a görögöknek és melyik a trójaiaknak.
Gondolom hogy már nem aktuális de tudom ajánlani,hogy ha egy műnek olyan nehéz a nyelvezete mint az Odüsszeianak akkor használd a www.mek.oszk.hu -t. Itt megvannak hangoskönyv formájában ezek a művek. Akik pedig felolvassák már kívülről fújják ezt és tudják hogy kell tagolni,előadni stb. - Szerintem így sokkal érthetőbb.
Lehet neked nem jön be de legközelebb 1 próbát mindenképpen megér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!