Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Matek 7. o. középvonal,...

Matek 7. o. középvonal, beírható és köré írható kör stb?

Figyelt kérdés

egyenletmegoldás menete és a középpontosan szim. alakzat fogalmát leírnátok :)? előre köszönöm a válaszokat (EZEK NINCSENEK LEÍRVA A FÜZETÜNKBE)

12/F

2011. szept. 13. 12:23
 1/3 anonim válasza:

Középvonal: a 3szög oldalainak felezőpontjait összekötő egyenes, 3 van belőle, és fele olyan hosszú mint a vele párhuzammos oldal

Beírható kör: a 3szög belsejébe írható olyan kör mely belülről érinti a 3szög mindegyik odlalát. Középpontja a 3szög belső szögfelezőinek metszéspontja.

Köré írható kör: a 3szög köré írt olyan kör mely áthalad a 3szög mindhárom csúcsán. Középpontja a 3szög oldalfelező merőlegeseinek metszéspontja.

Középpontosan szimmetrikus: olyan alakzat melynél található olyan pont, amelyre az alakzatot tükrözve önmagát kapjuk (pl négyzet, kör, paralelogramma)

Egyenletmegoldás mente: nem tudom a pontos definíciót, egyszerűen fogod oszt megoldod. De lényegében a változót az egyik odlalra viszed, és úgy rendezed a dolgot, hogy a másikon csak számok maradjanak, így gyakorlatilag a változóra lesz egy egyenlőségjeled, utána egy szám, és meg is oldottad az egyenletet.

2011. szept. 19. 06:26
 2/3 anonim válasza:
Előző vagyok: esetleg a középvonalnál annyit hibáztam, hogy nem egyenes, hanem szakasz, mert ugye az egyenes végtelen hosszu, a középvonalat meg scak a 3-szögön belüli szakaszként szokás megrajzolni, megadni. Nem tudom mennyire mentetek bele ezekbe a fogalmakba órán...
2011. szept. 19. 06:28
 3/3 anonim válasza:

A 3szög szögfelezői és a be írható kör: a szög két szárától egyenlő távolságra lévő pontok halmaza a síkban. a 3szög szögfelezői egy pontba metszik egymást ez a 3szög BE írható kör középpontja.

A 3 szög oldalfelező merőlegese és a köré írható kör: a szakasz két végpontjától egyenlő távolságra lévő pontok halmaza a síkban.A 3 szög szakaszfelező merőlegesei egy pontban metszik egymást ez a 3szög köré írható kör középpontja.

3szög középvonala: két oldal felezőpontját összekötő szakasz. A 3szög középvonala fele akkora mint a nem felezett oldal és párhuzamos vele.

Az egyenleteket elsőnek jobb ha megérted, utána te is tudsz majd szabályt csinálni rá.

16/F

2011. szept. 19. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!