Ki mondta, mikor milyen történelmi esemény kapcsán?

Figyelt kérdés

"a kocka el van vetve."

"Tíz falu építsen egy templomot, amelyet két telekkel és ugyananyi rabszolgával lássanak el ..."

"Barátom csudákat élünk. Nemzeti sorsunk hajszálon függött. Az eső felvonulás gyönyörűen sikerült.."

" Mire a falevelek lehullanak , győztes katonáink otthol lesznek."

2011. szept. 12. 18:49
 1/10 anonim ***** válasza:

Az elsőt Ceasar mondta, mikor seregeivel átkelt a Rubikon folyón. Akkor használjuk, mikor végzetes döntést hozunk meg - ergo nem befolyásolható, eleve eldöntött.

A többit nem tudom.

2011. szept. 12. 18:58
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2011. szept. 12. 19:02
 3/10 A kérdező kommentje:

ha esetleg még ezeket tudod :) vagy ha bárki tudja ! :

1 Mikor szűntek meg a céhek nyugat -Európában ?

2 Mikor szűntek meg a céhek hazánkban?

3 Milyen okai vannak az előbeli eltérésnek ?

2011. szept. 12. 19:07
 4/10 Lestat_626 ***** válasza:

"Tíz falu építsen egy templomot, amelyet két telekkel és ugyananyi rabszolgával lássanak el..." ---> Szent István II. törvénykönyve, 1.A király adományáról az egyháznak.

"Barátom csudákat élünk. Nemzeti sorsunk hajszálon függött. Az eső felvonulás gyönyörűen sikerült.." ---> Gr. Széchenyi István levele Tasner Antalhoz.

"Mire a falevelek lehullanak , győztes katonáink otthol lesznek" ---> II. Vilmos császár (német) mondta az I. vh. előestéjén. Ezzel arra utalt, hogy gyors háború lesz, ún. gyors offenzívákkal (támadások) hamar győzni tudnak majd. De ez nem így lett, a háború elhúzódott 4 évig. (1914-1918)

Az elsőt meg azért már illene tudni...

2011. szept. 12. 19:57
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) ♥
2011. szept. 13. 13:59
 6/10 anonim ***** válasza:
1. vagyok - szerintem a céhes kérdéseket keresd meg magadnak, mert ÉRETTSÉGI tétel. Komolyan mondom, jobb ha most megtanulod, mint akkor bajlódsz majd vele.
2011. szept. 14. 16:53
 7/10 A kérdező kommentje:
Én megtanulnám ha most ügye megirnátok és akkor több feladatba is tudom szovalakkor fogom megtanulni ha már elötte feladatba használom :$ vagy valahogy igy történelem egy nagyon nehéz tantárgy
2011. szept. 14. 16:56
 8/10 A kérdező kommentje:

Akkor ha abba nem segitesz akor inkább ezekbe :$

1. Kik készitették elő a békeszerződéseket? Milyen szerepet szántak a legyőzötteknek?

2. Melyek voltak a békefeltételek főbb pontjai?

3. Mi volt a békeszerződések legfőbb célja?

4. Mit értünk azon, hogy a békekötés hatalmi átrendeződést is jelentett?

2011. szept. 14. 16:59
 9/10 A kérdező kommentje:
tudsz akkor ezekbe segiteni vagy VALAKI MERT NAGYON FONTOS ÉS ELÖRE IS NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM !!!!!!!
2011. szept. 14. 17:26
 10/10 Lestat_626 ***** válasza:
Milyen békeszerződésre gondolsz? Az I. vh-t lezáróra?
2011. dec. 30. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!