Mi ennek a feladványnak a megoldása?
Egy fiatal ügyvéd megkapta első megbízását, hogy egy örökösödési ügyben járjon el. Erről mesél nyomozó barátjának:
-Nem rég halt meg Brök Ernő, aki egész életében nagyon ügyesen bánt a pénzzel, és a tőzsdén nagy vagyonra tett szert. Nem volt testvére, nem voltak gyerekei. Szerette élvezni az életet, sokat utazott. Afrikában járt vadászni, de eljárt a többi kontinensre is. Kényelmesebbnek érezte az élettét úgy, hogy nem nősült meg. Most halála után mindent megteszünk, hogy megtaláljuk a legközelebbi hozzátartozóját.
-No és, találtatok valakit?
-Ők találtak meg minket. Ami nem meglepő, hiszen szokatlanul nagy az örökség. Tucatjával jelentkeztek az örökségért, de sikerült két főre szűkíteni az örökösök lehetséges körét. A többiek szélhámosak voltak.
-És ki ez a két ember?
-Egyikük az elhunyt Piripócson élő unokaöccse, a másik az unokatestvére, aki Kukutyinban él. Csupán ők rendelkeznek valamilyen irattal,ami igazolja, hogy rokoni szálak fűzték őket a milliomoshoz. Még nem volt módunk megvizsgálni a papírok hitelességét. Esetleg elbeszélgethetnél velük.
-Jól van, de elég csak az egyiket ellenőriznem.
Miért?
Csak tipp:
unokaöccse nem lehet, mivel nincs testvére. (unokaöccs ha jól tudom a testvér gyermeke). Unokatestvére pedig lehet, ha az anyjának vagy az apjának volt testvére. Ezért csak őt kell megkérdeznie...
De javíts ki ha tévedek
Jaina
Csatlakoznék az előttem szólóhoz: ha nem volt testvére, nem lehet unokaöccse. Az anya vagy apa testvérének a gyermeke pedig lehet az unokatestvére.
De ha megvan a pontos megoldás, írd már meg légyszi, mert kiváncsi vagyok. :-)
Azért, mert ha az egyiket ellenőrzi, és nem ő az, akkor kizárásos alapon a másik. :) Vagy ha ő az, akkor már nem lehet a másik, tehát azt már nem kell ellenőriznie...
Na belekeveredtem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!