Minek hatására rendeződtek gömbhéjakba a föld különböző anyagai?
Föci háziként kaptunk egy rejtvényt. Mindet tudtam, csak ezt a kérdést nem értettem... A google-ban is rákerestem nem adott semmi használhatót. Elolvastam a könyvben, még a tavalyi könyvet is átnéztem... De semmi.
12 betűből áll.
Köszönöm!
Erre nem muszáj válaszolni, mert csak szorglmi, de nagyon szeretném megcsinálni!
1.Ha a törésvonalak mentén a felszínre ömlik az izzó kőzetanyag, megindul a.... (13 betű)
2. A kőzetlemezek távolodásának az eredménye, pl. az .... születése (7 betű) Én az Atlanti-Óceánra gondoltam, de az sajnos nem jött ki...
3.A kőzetlemezekről és mozgásukról szóló elmélet kidolgozója. (7 betű)
4. Két részből összetevődő kőzetlemez (21 betű)
5.Ilyen a föld szerkezete (9 betű)
Ez nem az összes kérdés, csak amiket nem tudtam. Az lehet az oka, hogy még nem vettük ezeket, hogy más a tankönyvünk és a munkafüzetünk így nem azonos sorrendben halad a témakörökkel. De a tanár csak úgy spontán adta fel órán, szóval valószínűleg meg sem nézte... :(
Köszönöm!
Egyébként 7. osztály első órájáról van szó.
Köszönöm szépen, jókat mondtatok!
Legalább most megtanultam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!