Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mitólógával kapcsolatos kérdés?

Mitólógával kapcsolatos kérdés?

Figyelt kérdés

Tudtok valakit a mitológiában,aki alkalmazott fekete mágiát?

Egy szorgalmi feladathoz kéne,párat már találtam,esetleg tudnátok még mondani?:)

2011. szept. 6. 13:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Mab a kelta mitológiában a fekete mágia királynője, az Arthur mondakörben Merlin varázsló legfőbb ellenlábasa. Az Annales Cambriae (Wales-i krónikák) tanúbizonysága szerint még egy szűznemzés is az ő nevéhez fűződik, melynek gyümölcséből született a szépséges és hírhedt Morgan le Fay, aki később Merlin szeretője, majd gyilkosa lett.

Közismert irodalmi megjelenése a Rómeó és Júlia című Shakespeare tragédiában található. Mercutio híres monológja olyan gonosz tündérként ábrázolja, aki álmában támadja meg az embereket, hogy pusztító szenvedélyekkel vigye őket romlásba.

2011. szept. 6. 13:38
 2/3 A kérdező kommentje:
óó köszi,találtam benne pár oylat mait nem írtam,köszi!!!!!!!:D
2011. szept. 6. 13:55
 3/3 A kérdező kommentje:
*olyat amit nem írtam
2011. szept. 6. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!